Aydınlatma Metni

İşbu, “Aydınlatma Metni” (“Veri Sorumlusu”) tarafından 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu “Kanun” uyarınca kullanıcıların kişisel verilerinin işlenmesine ilişkin olarak kullanıcıları aydınlatmak amacıyla yayınlanmaktadır.

1) Veri Sorumlusunun Kimliği

Unvan : Bilişim Laboratuvarı Bilgisayar Yazılım ve Danışmanlık Ltd. Şti.
Mersis No : 0175079451700001
Adres : Maslak Mah. AOS 55.SK 42 Maslak B NO:4 İç Kapı No:577 Sarıyer/İstanbul
E-Posta : info@tahminmatik.com

Aşağıda siz kullanıcılarımız tarafından verilen kişisel bilgilerin hangi amaçlar ile işleneceği açıkça yer almaktadır.

2) Kişisel Verilerin İşlenme Amacı

Kişisel verileriniz, Veri Sorumlusu veya onun yurt içinde ve/veya yurt dışında mukim iştirakleri, iş ortakları, servis sağlayıcıları (sosyal medya işletmecileri dahil) veya onun adına verileri işleyen tüm gerçek veya tüzel kişiler (“Veri İşleyen”) tarafından, toplanmış/toplanan/toplanacak tüm kişisel verilerinizi aşağıdaki amaçlar doğrultusunda Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları dahilinde işlenebilecektir.

Veri Sorumlusu tarafından kullanıcılarına sunulan ürünler ve/veya hizmetlere ilişkin kullanıcılardan gelen beğeniler, eleştiriler,yorumlar, IP adresleri site içerisinde gerçekleşen gezintiler ve davranışlar (çerez kullanılmaktadır), konum bilgileri, kullanım alışkanlıkları; kullanıcıların ihtiyaç ve yönelimlerinin belirlenerek özelleştirme yapılması ve bu sayede kullanıcılara yönelik olarak en uygun tanıtım, reklam, promosyon, pazarlama vb. ticari planlama faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla, Ad, soyad, e-posta, TC kimlik numarası, sosyal medya hesabı ile beyan edilen ad-soyad, cinsiyet, telefon numarası, adres bilgileri, iletişim bilgileri, sosyal medya hesaplarına ilişkin bilgiler; satış sonrası ve/veya öncesi destek hizmetlerinin verilmesi ve/veya planlamasının yapılması, alışveriş istatistiklerinin yapılması suretiyle kullanıcılara en uygun hizmetin tespit edilebilmesi, ödemelere ilişkin faturanın düzenlenebilmesi, mali ve hukuki yükümlülüklerin yerine getirilmesi, siparişlerinizin tarafınıza doğru bir şekilde ulaştırılması, kullanıcı şikayetleri ile hukuki prosedürlerin sağlıklı yürütülebilmesi amacıyla, Tarafınızca verilen kredi kartı, banka kartı ve sair kart ve ödeme bilgileri, siparişlerinize ilişkin ödemelerinizin alınması, sözleşmenin ifası, kayıtlı kullanımlarda kullanıcıların daha hızlı ve kolay satın alma yapabilmesinin sağlanması, kullanıcılara daha iyi bir alışveriş deneyimi sunmak ve mevzuattan doğan yasal gerekliliklerin yerine getirilmesi amacıyla, rızanıza dayalı olarak işlenebilecektir.

3) Kişisel Verilerin Aktarılabileceği Taraflar ve Aktarım Amacı

Ad, soyad, e-posta, TC kimlik numarası, sosyal medya hesabı ile beyan edilen isim-soyisim, telefon numarası, adres bilgileri, iletişim bilgileri vb. bilgileri; kullanıcılara daha iyi bir hizmet verilebilmesi ve yasal yükümlülüklerin yerine getirilebilmesi amacıyla gerçek veya tüzel kişilere aktarılabilir;

Kredi Kartı Banka Kartı bilgileriniz, ad, soyad, e-posta, sosyal medya hesabı ile beyan edilen isim-soyisim, telefon numarası, adres bilgileri, iletişim bilgileri vb. bilgiler; ödemenizin gerçekleştirilmesi amacıyla, tercih edeceğiniz ödeme yöntemine göre ve/veya (Paytr Ödeme Hizmetleri A.Ş BDDK Lisanslı Sanal Pos Hizmet Tedarikçisi) ve ödeme işlemlerinden sorumlu diğer gerçek veya tüzel kişiler ile paylaşılabilir,

Kullanıcılara ait kişisel bilgiler işbu Aydınlatma Metni’nde yer alan amaçlar ile otomatik olan ve/veya olmayan yöntemler ile temin edilebilir, devralınabilir, yasal azami sürelerle yurt içinde ve/veya yurt dışında yazılı/manyetik arşivlere kaydedilebilir (cloud hizmetleri dahil), depolanabilir, muhafaza edilebilir, elde edilebilir hale getirilebilir, kullanılabilir, güncellenebilir, değiştirilebilir, birleştirilebilir, yeniden düzenlenebilir, sınıflandırılabilir, açıklanabilir, paylaşılabilir, (yurt içinde ya da yurt dışındaki 3.kişilere) aktarılabilir, transfer edilebilir veyahut bu amaçlar ile Veri İşleyicileri’ne (yurt içinde veya yurt dışında mukim) aktarılabilir.

4) Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel Verileriniz e-mail, internet sitesi, mobil uygulama, her türlü sosyal medya hesapları üzerinden elektronik yollarla veya Müşteri İlişkileri kanalıyla ve Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde gösterilen şartlara uygun olarak toplanmaktadır.

5) Kişisel Veri Sahibinin Hakları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 11. maddesi uyarınca kullanıcılar kişisel verilerinin,

  1. işlenip işlenmediğini öğrenme,
  2. işlenmişse bilgi talep etme,
  3. işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  4. yurt içinde / yurt dışında aktarıldığı 3. kişileri bilme,
  5. eksik / yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme,
  6. Kanun’un 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini / yok edilmesini isteme,
  7. aktarıldığı 3. kişilere yukarıda sayılan (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme,
  8. münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  9. Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme,

haklarına sahiptir.

6698 Sayılı Kanun’un 7. maddesi uyarınca kişisel verilerin işlenmesine ilişkin sebeplerin ortadan kalkması ve tarafınızca yukarıda yer alan iletişim adresine e-posta yoluyla talebinizi iletmeniz halinde. Talebiniz Veri Sorumlusu tarafından değerlendirilecektir. Talebinizin, 6698 Sayılı Kanun’daki şartları taşıması halinde veriler yok edilecek veya anonim hale getirilecektir.

Kişisel Verilere İlişkin Rıza Beyanı

Tarafımca Üyelik ve/veya Sipariş aşamasında verilen ya da verilecek yahut daha önce verilmiş olan ad-soyad, sosyal medya hesabında beyan edilen ad-soyad, TC kimlik numarası, e-posta adresi, adres, diğer iletişim bilgileri, her türlü kredi kartı ve/veya banka kartı bilgileri, siteyi ziyaretime ve siteden yapılan satın almalara ilişkin bilgiler, yaş, cinsiyet, doğum tarihi, alışveriş alışkanlıklarım, tercihlerim, beğenilerim, yorumlarım, fatura içeriklerim, konum bilgilerim, IP adresim, internet sitesi ziyaret alışkanlarım, çerez yoluyla elde edilen her türlü bilgi ve diğer kişisel olan ve/veya olmayan bilgilerimin, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca, Tahminmatik.com (Bilişim Laboratuvarı Bilgisayar Yazılım ve Danışmanlık Ltd. Şti.) (“Veri Sorumlusu”) veya onun adına verileri işleyen tüm gerçek veya tüzel kişiler (“Veri İşleyen”) ve Veri Sorumlusu’nun yurt içinde ve/veya yurt dışında mukim iştirakleri, halefleri, servis sağlayıcıları (sosyal medya işletmecileri dahil), iş ortakları ve özellikle ödeme amacıyla kredi kartı bilgilerinin (Paytr Ödeme Hizmetleri A.Ş ve onun iş ortakları ) aktarılmasına ve işlenmesine buna ek olarak özellikle siparişlerimin tarafıma ulaştırılabilmesi ve sipariş öncesi ve/veya sonrası destek hizmetlerinin gerçekleştirilebilmesi için ip, ad-soyad, e-posta adresi, telefon TC kimlik numarası, adres, diğer iletişim bilgilerimin müşteri hizmetleri birimine ve/veya (www.jivochat.com/ jivo site inc. ve onun iş ortaklarına) aktarılmasına, işlenmesine ve otomatik olan ve/veya olmayan yöntemler ile temini, devralınması, yasal azami sürelerle yurt içinde ve/veya yurt dışında yazılı/manyetik arşivlere kaydedilmesi (cloud hizmetleri dahil Facebook, Google, vb. tüzel ya da gerçek iş ortakları tarafından), depolanması, muhafazası, elde edilebilir hale getirilmesi, kullanılması, güncellenmesi, değiştirilmesi, birleştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, sınıflandırılması, açıklanması, paylaşımı, (yurt içinde ya da yurt dışındaki 3.kişilere) aktarılması, transferi ve sair suretler ile işlenmesi için, ilgili tüm kanuni haklarım hususunda bilgilendirilmiş olarak, açıkca izin (rıza-onay) veriyorum.